Geplaatst op
De horeca is bij vrijwel iedereen geliefd. Wie houdt er nou niet van om eens heerlijk uit eten te gaan of om zich op een mooie zomerdag te laten bedienen op een van de fijne terrassen in Nederland? De service is een van de allerbelangrijkste onderdelen in de horeca naast natuurlijk de kwaliteit van het eten en drinken. Waar veel mensen aan voorbij gaan, is het feit dat de kassasoftware eigenlijk het geheugen van de onderneming is.
De hoeveelheid aan data die hierin opgeslagen kan worden, mits er gebruikt wordt gemaakt van de juist software is ongekend. Met deze data kun je tal van verbeteringen aanbrengen op diverse fronten, zo kun je bijvoorbeeld de boekhouding vereenvoudigen, de personeelsbezetting optimaliseren en zelfs de menu samenstelling analyseren aan de hand van het aantal verkochte en vooral niet-verkochte items.
Laat de kassa software de bediening helpen bij het handhaven van het serviceniveau
Elk horecabedrijf heeft een bepaald level van dienstverlening waar ze voor staan. In sommige gevallen wordt deze standaard zelfs heel concreet opgeschreven, zodat deze ook meetbaar is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zaken als, de dranken moeten binnen vijf minuten op tafel staan en elk kwartier moet het bedienend personeel contact maken met de gasten aan tafel. Een kassasysteem kan hierbij zeer goed helpen.
Tip: https://untill.nl/producten/kassasystemen-horeca/
Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om contactmomenten in de kassa te programmeren, zodat de bediening aan kan geven wanneer ze bij een tafel hebben ingecheckt. Het systeem is vervolgens dusdanig in te stellen dat je op de plattegrond in de kassa de kleur van de tafels kan laten veranderen indien er voor een bepaalde tijd niemand bij de tafel is geweest.
De boekhouding wordt een stuk makkelijker wanneer je de kassa koppelt aan de boekhoudsoftware
De horeca is bijna altijd open en de uren die de horecaondernemer maakt zijn dan vaak ongekend veel. Verschillende processen als het doen van de bestellingen of de boekhouding gebeuren vaak in de ochtenden of in de late uurtjes na een dag hard werken. Door gebruik te maken van de meest moderne en geavanceerde kassa software voor in de horeca, is het mogelijk om diverse systemen op elkaar af te stemmen, zodat deze zogenaamde “backoffice” processen nog efficiënter verlopen.
Uitgelicht: https://untill.nl/pos-systeem-horeca/
Door het kassasysteem aan de boekhoudsoftware te koppelen geniet je van nog meer voordelen, want je kan namelijk op elke dag van het jaar precies inzien wat de bedrijfsresultaten zijn en hoe je ervoor staat ten opzichte van de budgetten en de jaarplanning.
Gerelateerde berichten
Boekel AGF Groothandel: Waarom 300 Restaurants Kiezen voor Onze Dagverse Producten
Elke eigenaar van een restaurant kent de uitdagingen van het inkopen van eten. Restaurants hebben vaak grote hoeveelheden verse producten nodig die...